Podboj Zachodu

Temat: morfologia malucha
witam!!! Mam wyniki morfologii mojego prawie 3miesiecznego malca (wczesniaka - 36t4d). Pani doktor powiedziala, ze morfologia jest slaba i kazala brac zelazo dawka 3ml/dobe. Zelazo mojemu maluchowi nie podchodzi (brzunio sie buntuje - chociaz na razie jestesmy na etapie 1ml). Poszukalam troche w necie norm dla niemowlat i wychodzi na to, ze tragedii nie ma... Podzielcie sie swoimi dostadczeniami - wiek malucha, ... plytki - 466 tys zalecane dawkowanie zelaza 3ml na dobe, na razie podaje 1ml w dwoch dawkach, planuje zwiekszac o 0.5 ml na dobe az dojdziemy do tych 3ml dopisze normy ktore znalazlam: dla niemowlat i dzieci: hemoglobina - 10.5-12.5 hematokryt - 30-40% erytrocyty - 3.5 - 4.5/5.4 mln(roznie podaja :shock: ) leukocyty - 8-15 tys plytki krwi - 140-440 dla 3miesiecznych niemowlat hemoglobina - 9.5-13.5 hematokryt - 32-44 erytrocyty - 3.2-4.8 leukocyty - noworodki 9-30, roczne - 6-18 (nie bylo dla 3miesiecznych) lekarze maja normy rozpisane dla kazdego miesiaca...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=2983



Temat: PILNE: niskie płytki krwi!!!!!!!
odebrałam własnie wyniki żelazo 35,2 ug/dl dziecko-50-120 ug/dl noworodek 100-250 ug/dl niemowlę 40-100 ug/dl ob (krew) 8 mm/h 10 morfologia krwi leukocyty 9,0 ty /ul (5,0-20) erytrocyty 4,9 mln/ul (3,90-5,10) hemoglobina ... monocyty 5,9 % (0,0-15,0) limfocyty 4,04 tys/ul (2,50-8,50) limfocyty 45,0 % (25,0-50,0) eozynofile 0,16 ty/ul (0,10-1,20) eozynofile 1,8 % (1,0-5,0) wyniki nieznacznie sie różnia normami OBNIŻYŁO SIE MCV I MCH PROSZE...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=11360


Temat: podwyższona temperatura ?
podwyższona temperatura ?   Jaką temperaturę powinno mieć niemowlę? Mój 3,5 miesięczny synek ma wieczorem (około 18) temperaturę dochodzącą nawet do 38,0 st.C mierzoną w odbycie.Czy taki stan jest prawiadłowy? Wiktor nie ma żadnych objawów choroby, miał wykonywaną morfologię i badanie moczu i wszystkie wyniki są w normie. Pozdrawiam wszystkie mamusie! Jolka mama Wiktorka (5.12.2003)
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=122375


Temat: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia częśc III :)
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia częśc III :)   znalzlam taka odp na jednym forum a propo innych wynikow u niemowlaka "Masz racje co do poziomu Aspat i Alat faktycznie u malutkich dzieci poziom może byc w przedziale 40-200 jako stan fizjologiczny więc tutaj może tak być. A co do morfologii córeczka ma za niski poziom krwinek czer (Norma 3,7-5,2) hematokrytu (norma 32,5-41,0) i hemoglobiny (norma 10,6-14,http://mediweb.pl/forums/viewtopic.p.../icon_cool.gif co może wskazywać na stany niedokrwistości i może byc sygnałem niedoboru żelaza .Jednak w przypadku braku żelaza byłby znaczny spadek MCH (norma 24-31 jest śr. masa hemog w krwince) MCHC (norma 33-36,6 śr. stężenie hemog w krwince) jak również MCV (norma 72-89 śr. objetość krwinki) . Ale o podawaniu żelaza moze zadecydować tylko lekarz ,...
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=390566


Temat: Podwyższone żelazo
Zrobiłem morfologie itd , OB 2 jak u niemowlaka ,inne rzeczy tez w normie , ale żelazo mam 292 a norma jest miedzy [59-158]. Miał ktos taki problem i co sie...
Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=2162


Temat: Ketoza według Dukana, czyli jak pozbyć się ostatnich 10ciu kilogramów ;)
  Śpieszę wam donieść, że odebrałam moje wyniki badań z 17stego lipca!!! Jak chorowałam tonie miałam kiedy odebrać, a trzeba osobiście :cry: No więc wszystko mam w normie (zabrakło kilku parametrów,więc do ... nimi rozprawimy, skandal kurka wodna... profil wątrobowy mam jak u niemowlaka: albuminy 4,28 g/dl (norma 3,5-5,2) alat 10 U/l (norma do 34) aspat 16 U/l (norma do 31 ggtp 16 U/l (norma do 38) Morfologia wszystko w normach, jednakże część parametrów wskazuje na częściowe przewodnienie (chyba za dużo piję :mdr:), niestety ni emam poziomu potasu, sodu i wapnia oraz żelaza, więc nie wiem jak to przewodnienie delikatne wpływa na równowagę elektrolitową, puki co skurczów nie mam... jedynie poziom magnezu mi wyliczyli i ten jest w dolnej normie... to by tłumaczyło moją nerwowość ostatnimi czasy... :mdr: ze wszystkich hormonów tarczycowych tylko TSH mi zbadali :cry::arf:, brak słów normalnie, na szczęście TSH w normie, ale T3 i T4 to nie wiem jakie mam :( Cukier na czczo 98, więc norma OB 12 górna norma, ale wtedy byłam chora, początek choroby, rozłożyło mnie dokumentnie tydzień później... pozdrawiam ketoza
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=2439


© 2009 Podboj Zachodu - Ceske - Sjezdovky .cz. Design downloaded from free website templates